האקלים שלנו כאן במדינת ישראל הוא בדרך כלל חם ויבש, ואמנם לא התברכנו בהרבה חודשים של חורף אולם עדיין חשוב להתכונן לקראתו. לא רבים מקדישים לכך מחשבה, במיוחד מי שנעזר בשירותי חברה ניהול ואחזקה ולפיכך יודע שהבניין שלו בידיים בטוחות – אולם אחזקת מבנים בעונת החורף הינה הרבה יותר מסובכת מאשר ביתר עונות השנה.
יש מי שילגלג על החורף הישראלי ויגיד שזה לא באמת חורף אמיתי. אבל מי שמתגוררים באיזורים הגבוהים של מדינת ישראל יודעים כי בעונת החורף, גם כאשר בתל אביב רק גשם-גשם מטפטף, יש מסעדות בירושלים ובתי מלון בצפת שמתכסים במעטה צחור של שלג; רוחות סערה שוטפות את כל המקומות הגבוהים, עוצמתיות מספיק כדי לעקור ממקומן אנטנות על ראשי בנייני מגורים; והצפות בכל מקום בארץ יכולות להוות סכנה של ממש.
אז נכון שהחורף שלנו הוא לא החורף של סיביר או פינלנד. אבל אם יש סיכוי קל שבקלים שבניין המגורים שלכם ייפגע בדרך כלשהי בגלל הגשם או הרוח, מוטב להתכונן מראש על מנת למנוע זאת. להלן כמה טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם החורף הישראלי:
- מערכות חימום – אם בבניין המגורים שלכם מותקנת מערכת חימום, יש לבדוק בקפדנות את תקינותה הרבה לפני בואו של החורף, גם אם לכאורה נראה משונה לבדוק מערכת חימום באמצע הקיץ. אם בבניין שלכם אין מערכת חימום כזו, מומלץ להתקין מערכת איכותית ויעילה שתגיע ללא בעיה לכל הדירות בבניין.
- מערכת החשמל בבניין – נכון שמערכות החשמל בדרך כלל מסוגלות להתמודד עם העומס שנגרם כתוצאה מהפעלת מגוון רחב של מוצרי חשמל בבת אחת, אולם בימי החורף רצוי לוודא שהכל תקין עוד לפני הגשם הראשון. זאת על מנת שלא יווצר עומס יתר על המערכת בעת הפעלתם של מזגנים, דודים, תנורים ועוד מכשירים בדירות שבבניין. כמו כן אם רצוי לתקן את כל הדורש תיקון על מנת שלא ייווצר קצר חשמלי, הפסקת חשמל או חלילה שריפה.
- דבר נוסף שחשוב לעשות לפני בוא הגשם הראשון הוא לבדוק את הגג על מנת לוודא שמי גשם לא יטפטפו אל תוך הדירות שבקומות העליונות, לחדר המדרגות או למעלית. אם קיים אפילו חשד קל שהגג איננו אטום, מוטב לבצע איטום מחודש.
- חשוב לשמור על ניקיון הבניין בכל עונות השנה על מנת למנוע לכלוך או הזנחה, אולם בפרט בחורף יש להקפיד שחדר הכניסה וגרמי המדרגות יהיו נקיים באופן שוטף על מנת שבוץ או לכלוך אחר לא יחדרו למעליות, למקלט, לחדר האשפה או למחסנים, אם יש כאלה.
- באופן דומה, דווקא בעונת החורף חשוב יותר לשמור על אוורור בחדר הכניסה, בחדר המדרגות ובכל החללים המשותפים, כדי שאם דייר אחר יתעטש הוא לא ידביק את יתר דיירי הבניין בשפעת או במחלה חורפית אחרת.