פרגולות אלומיניום בירושלים הן פרויקט בניה פופולרי בבתים פרטיים ומשותפים כאחד. הפרגולה היא שטח נעים במרפסת או בכניסה לבית שבו אפשר לשבת וליהנות מאוויר רענן עם הקפה של הבוקר או לפנות ערב. היא מגינה עלינו מגשם ובעיקר מהשמש החזקה של הקיץ. לפרגולות יתרונות רבים, אך האם ניתן להקים אותן ללא אישורים מיוחדים?
האם ניתן לבנות פרגולות בבניין משותף? האם זקוקים לאישור השכנים? המשיכו לקרוא וגלו את התשובות לכל השאלות הבוערות שלכם.
תוכן העניינים
מהי פרגולה?
לפי "חוק הפרגולות" שהוסדר בשנת 2003, פרגולה מוגדרת כמבנה בעל גג אך ללא קירות – כלומר נתמך בעמודים – שמשמש להצללה בלבד. פרגולות אלומיניום בירושלים כפופות לחוק המורה ששטחה של הפרגולה לא יעלה על 50 מ"ר או 25% מהשטח עליו היא בנויה (בגינה, במרפסת, או על הגג). הפרגולה נבדלת מ-"סככה" על פי חוק רק לפי אחוז השטח המקורה מתוך כלל השטח. זוהי הבחנה חשובה, שכן בניגוד לסככה, בניית הפרגולה לא מחייבת אתכם בהיטל בניה או תוספת לארנונה על הבית.
סוגי פרגולות
פרגולה היא תוספת מועילה לבית מבחינה פרקטית, אבל גם ברמה האסתטית. ניתן לבנות פרגולות בצורות שונות ומחומרים שונים, אם כי היסודות הם לרוב עץ או אלומיניום. פרגולות עץ או פרגולות אלומיניום בירושלים קיימות במבנה הקלאסי או במבנה מתוחכם יותר כמו פרגולה תלויה או בעלת מנוע.
פרגולה תלויה
זהו מבנה בעל גג בלבד, כלומר ללא "הרגליים" שעליהן הוא עומד. פרגולה זו מחוברת לקיר הבניין וכל כובד משקלה נשען רק עליו. היתרון כאן הוא בעיקר עיצובי, ויוצר מראה של תקרה קלילה שמרחפת מעל הקרקע ללא תמיכה.
פרגולה חשמלית
מדובר במצללה בעלת מנוע פנימי שניתנת להתאמה דינאמית לפי הצרכים שלכם ותנאי מזג האוויר. ישנן פרגולות חשמליות בעלות תריסים נעים, שמאפשרים לכם לשלוט באיזון בין השמש לצל מתחת לפרגולה. אחרות עשויות בד או חומר גמיש אחר, והמנוע מקפל או פורש אותן לפי הצורך.
פרגולות מעלות את ערך הנכסים
מעבר להיותן פריט עיצובי מרהיב ביופיו לפרגולות גם יש שימוש פרקטי בהצללת החצרות ויתרה מכך – העלאת ערך הנכסים.
גם בבניינים משותפים, פרגולות אלומיניום מעוצבות מובילות להעלאת ערך הנכס, מדוע? מן הטעם הפשוט, החצר נראית יוקרתית יותר וזה משפיע על מראה הבניין כולו.
לכן, בבואכם לקבל החלטה האם להקים פרגולה בבית משותף, בחנו את כל השיקולים: העיצוביים, הפרקטיים והכלכליים.
האם אני זוק להסכמת השכנים?
הפרגולה היא רק שלכם, אבל הבניין כולל עוד דיירים מלבדכם. עד כמה השכנים צריכים להיות מעורבים בתהליך בנית הפרגולה? האם אתם זקוקים להסכמת כלל הדיירים או לעירוב של ועד הבית?
למען שכנות טובה, מומלץ לבחור חברה לניהול ועד הבית ולעדכן ואת השכנים הקרובים לכם ביותר לפני כל שינוי שתערכו בדירתכם, אם הוא משפיע על הדירות הסמוכות לכם או על החזות של הבניין מבחוץ. אולם מבחינה חוקית, כאשר מדובר בבניין מרובה